Ambalaje din carton ondulat

Tipuri de carton ondulat pentru ambalaje :
           - Carton ondulat in 3 straturi (denumit : CO3 sau Tip III) tipuri de ondula: B,C,E , rezistenta la plesnire: 450 - 750 kPa , gramaj: 350-450 g/mp , umiditatea - 7-10 %
           - Carton ondulat in 5 straturi (denumit : CO5 sau Tip V) , tipuri de ondula: C+B, C+E, rezistenta la plesnire: 750 - 900 kPa ,  gramaj : 700-800 g/mp , umiditatea - 7-10 %

            In functie de marimea cutiei si de greutatea produsului care urmeaza a fi ambalat se alege si tipul de carton : carton ondulat in 3 straturi sau in 5 straturi. Datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera ambalajele din carton, acestea reprezinta la ora actuala peste 50 % din productia de ambalaje pe plan mondial. Cartonul asigura o buna protectie a produselor prin capacitatea ridicata de preluare a solicitarilor mecanice de catre straturile de carton ondulat si confera protectie la variatiile de temperatura datorita aerului aflat intre straturile de hartie. Ambalajele din carton ondulat au greutate redusa - sunt de circa trei ori mai usoare decat cele din lemn. Au pretul de productie inferior altor categorii de ambalaje iar ambalajele din carton ondulat se pot transporta pliate, se preteaza transportului paletizat, se pot refolosi de mai multe ori si pot fi recuperate integral ele fiind biodegradabile.


Carton ondulat in 2 straturi ( sul )

Cartonul ondulat in 2 straturi (denumit: CO2 sau Tip II) este format din doua straturi de hartie , un strat plan si un strat ondulat care are doua tipuri de ondula : B si C , gramaj: 250-350 g/mp , umiditatea : 7-10 % . Cartonul ondulat in 2 straturi se livreaza in role , cu greutate de aproximativ 30 de kg pe rola.   Fiind mai ieftin decat cartonul ondulat in 3 si 5 straturi , cartonul ondulat in 2 straturi este o solutie ieftina pentru ambalarea produselor .

               In ultima perioada cartonul ondulat in 2 straturi se foloseste cu succes in constructii , pentru protectia unor lucrari sau pentru protectia betonului impotriva inghetului.
               Datorita pretului accesibil se foloseste si in cazul unor lucrari de reparatii , zugraveli ale cladirilor , pentru protejarea podelelor , parchetului sau a pardoselilor impotriva efectelor molozului sau a altor materiale rezultate in urma reparatiilor .


Coltare carton multistrat

Coltarele din carton sunt profile multistrat obtinute prin lipire si presare din hartie reciclabila . Acest procedeu le confera o rezistenta excelenta la presiune si soc, putand fi reciclate in totalitate.
            Disponibile in toate marimile acestea confera stabilitate si securitate transporturilor dumneavoastra.
           Coltarele din carton multistrat se folosesc cu succes la fixarea marfurilor pe paleti , prin folosirea acestora sub banda PP se protejeaza ambalajele , acestea nu mai sunt deformate de forta de intindere a benzii.
           De asemenea coltarele de carton se pot folosi in interiorul ambalajelor , pentru intarirea acestora , permitand suprapunerea pe verticala a mai multor ambalaje din carton fara ca acestea sa se deformeze .

          Pe langa coltarele de carton multistrat se pot confectiona si coltare , de diferite forme si marimi , din carton ondulat in  3 sau 5 straturi , folosite in special pentru protectia colturilor produselor de mobila , sau altor produse sensibile la lovituri sau socuri . Chiar daca nu au rezistenta coltarelor din carton multistrat , coltarele din carton ondulat preiau mai bine socurile si sunt mult mai ieftine.


 

Placi de carton ondulat 1200x800 mm pentru europaleti .

Pentru paletizarea produselor pe europaleti se folosesc placi de carton ondulat in 3 straturi care ajuta la fixarea produselor si reduc alunecarea produselor fata de palet , pentru o mai buna protectie a produselor in timpul transportului .